Halpaprikás burgonyával
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 3 kg ponty
- só
- hagyma
- pirospaprika
- paprika
- paradicsom
- burgonya
Elkészítés
A pontyot hosszában kettévágjuk, kiemeljük a gerincét, a halat megsózzuk. A karikára vágott hagymával megfőzzük a gerincet és a fejet. Megszitáljuk a levet, sűrűre főzzük. Megszórjuk pirospaprikával, teszünk bele apróra vágott paprikát, paradicsomot. Megfőzzük. A halat tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a pörköltlevet. Előmelegítés nélküli sütőben teljes lángon sütjük 8 percig, majd mérsékelt tűzön sütjük tovább. Sütés közben a halat a levével locsolgatjuk. Megfőzzük a burgonyát, tálaljuk a hallal.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.