Halpaprikás burgonyával

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 3 kg ponty
  • hagyma
  • pirospaprika
  • paprika
  • paradicsom
  • burgonya

Elkészítés

A pontyot hosszában kettévágjuk, kiemeljük a gerincét, a halat megsózzuk. A karikára vágott hagymával megfőzzük a gerincet és a fejet. Megszitáljuk a levet, sűrűre főzzük. Megszórjuk pirospaprikával, teszünk bele apróra vágott paprikát, paradicsomot. Megfőzzük. A halat tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a pörköltlevet. Előmelegítés nélküli sütőben teljes lángon sütjük 8 percig, majd mérsékelt tűzön sütjük tovább. Sütés közben a halat a levével locsolgatjuk. Megfőzzük a burgonyát, tálaljuk a hallal.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.